Sting – Duets (2020)

20. prosinec 2023

Jméno zpěváka: Sting. Název alba: Duets. To je nadpis pro hudební půlhodinku, kterou strávíme ve společnosti světově populárního britského muzikanta a jeho vlastnoručně sestavené soupisky duetů, jež za svou víc jak čtyřicetiletou kariéru nasbíral. Přesněji řečeno nazpíval.

Sting (vlastním jménem Gordon Matthew Sumner) se narodil v roce 1951 a proslul nejprve jako basista a zpěvák v mnoha směrech jiskřivého tria The Police, pro které také napsal významnou část repertoáru.

Od půlky 80. let už se etabloval na hudební scéně jako velmi úspěšný sólista, jehož písničkám je vlastní skladatelská nápaditost, precizní hráčské pojetí i zajímavý žánrový rozptyl.

A ten se odráží i v soupisce skladeb, v nichž mu u mikrofonů i nástrojů sekundují vybraní kolegové z první muzikantské ligy. Od popu k jazzu, gospelu a zase zpátky. Tudy se bude ubírat naše procházka Stingovým archivem.

Spustit audio

Související

  • Billy Joel – Piano Man (1973)

    Mikrofon a piano. To jsou dvě hudební rekvizity, o které se opírá kariéra jednoho z historicky nejúspěšnějších amerických popových skladatelů a zpěváků Billyho Joela.

  • Jack Johnson – Sleep Through The Static (2008)

    Přišel čas prázdnin, kdy si člověk hodí přes záda ručník a vyrazí k vodě. Právě tam se vypravíme i v Kulaté muzice. A nebudeme skromní, zamíříme rovnou k oceánu, na Havaj.

  • Genesis – We Can´t Dance (1991)

    Genesis. Tohle biblické jméno označuje jednu z nejúspěšnějších pop-rockových kapel všech dob. Prodala přes 130 milionů alb a zajímavá je i díky pozoruhodnému vývoji tvorby.