Steve Lichtag s Leilou Abbasovou jsou Na větvi s Halinou!

18. leden 2016

Český rozhlas uvádí talkshow Haliny Pawlowské a jejích hostů "Na větvi s Halinou" v pondělí 18. ledna 2016 v přenosu ze společenského sálu hotelu Grand v Lázních Bělohrad od 18 hodin. Hosty pořadu byli filmař a dobrodruh Zdeněk Loveček alias Steve Lichtag spolu s moderátorkou Lejlou Abbasovou. Těšíme se na vás u rozhlasového přijímače nebo přímo v Lázních Bělohrad.

Zdeněk Loveček se narodil v Čechách a vystudoval brněnskou konzervatoř. Jako herce jsme ho mohli vidět v několika filmech. Ale pak emigroval, změnil si jméno na Steve Lichtag a stal se velice úspěšným filmařem.

Steve Lichtag

Snímky Steve Lichtaga získaly více než 60 ocenění po celém světě. Jako Zdeněk Loveček v roce 1979 odešel do USA, kde vyučoval herectví na Florida Academy of Dramatic Arts. Od roku 1986 se začal věnovat výhradně filmu.

Žralok ve snímku Steva Lichtaga - Velký bílý

Jeho dokumentární filmy o životě pod mořskou hladinou získaly řadu ocenění. Film o bílém žralokovi natočil dokonce bez ochranné klece a kniha Čekání na bílou smrt, ve které popisuje průběh natáčení, se stala rovněž mimořádně úspěšnou.

Svět pod hladinou moře v okolí seychelského ostrova Aldabra i na jeho březích ukazuje nejnovější 3D snímek Aldabra: Byl jednou jeden ostrov. Natočil ho režisér Steve Lichtag a popisuje místa, kam lidská noha takřka nemá možnost vkročit.

Film, který doprovází vtipný komentář namluvený Oldřichem Kaiserem, měl českou a slovenskou premiéru 19. listopadu, poté nastoupil cestu do celosvětové distribuce. V prosinci měl snímek zahraniční premiéru na seychelském ostrově Mahé.

Lejla Abbasová začínala v 18 letech v televizi Galaxie, kde moderovala jedinou českou mutaci MTV. Poté krátce působila na TV3, kde točila reportáže z klubů.

Následně pracovala 6 let jako moderátorka, dramaturgyně a autorka scénářů v televizi Óčko.

Lejla Abbasová

Uváděla „noční show” reality show „Big Brother“ televize Nova. Rok a půl moderovala v České televizi pořad Sama doma. Na TV Barrandov a TV Pětka uváděla lifestylový poradenský magazín Maminka.

Mimo to již několik let uvádí společenské večírky, sportovní akce, konference a programy pro děti. Moderuje v českém a anglickém jazyce.

Ve svých 21 letech se stala tiskovou mluvčí Ligy etnických menšin, přes které se seznámila s projektem adopce dětí na dálku. Zhruba 5 let pracovala jako koordinátorka tohoto projektu pro Keňu, díky programu v Keni i půl roku žila.

Později Lejla založila nadační fond Asante Kenya a Projekt Medela, jež se snaží pomoci znevýhodněným dětem po celém světě.

Asante Kenya podporuje 10 projektů v Keni, vedle základních škol to je i projekt pomáhající dívkám utíkajícím před ženskou obřízkou.

Dále zřizoval počítačovou učebnu s výukou e-afric@ Cyber Café pro děti ze slumů.

Aktuálně má fond v Keni rozestavěných 5 škol. Společně s o.p.s. Njovu otevřelo Asante Kenya charitativní e-shop s africkými šperky a doplňky Imana.cz.

Projekt Medela podporoval neziskové organizace a jejich konkrétní projekty. V jeho režii byl vydán kalendář Jana Saudka představující významné české ženy, Medela také přípravila a publikovala knihu pohádek z podporovaných destinací s názvem Pohádky z jiných světů.

Za svou humanitární činnost obdržela Lejla Abbasová v roce 2009 bronzovou medaili Ministerstva zahraničních věcí.

V letech 2009-2010 pracovala jako tisková mluvčí a poradkyně ministra pro lidská práva.

V talkshow "Na větvi s Halinou" přivítá vždy Halina Pawlowská dva hosty. Součástí pořadu bude také živý hudební doprovod. O ten se nyní postarají oba hosté.

Zažijte neopakovatelnou atmosféru přímo v sále spolu s námi. Těšíme se na vás u rozhlasového přijímače nebo přímo v Lázních Bělohrad. Vstupenky budou k dispozici na místě.

Spustit audio