Stanice Český rozhlas Pohoda slaví 1. narozeniny. Nabídne to nejlepší a také nový pořad

1. říjen 2022

V sobotu 1. října 2022 uplyne rok od slavnostního zahájení vysílání nové stanice Českého rozhlasu, která dostala název Pohoda. Ke svým 1. narozeninám připravila pro své posluchače výběr toho nejlepšího z celého roku vysílání a také nový pořad.

Prvním dárkem pro posluchače je Narozeninový víkend 1. a 2. října 2022, ve kterém Pohoda představí výběr toho nejlepšího, co za první rok své existence odvysílala. Posluchači se tak ocitnou ve výjimečné společnosti známých osobností, zpěváků a herců Jana Wericha, Jiřiny Jiráskové, Waldemara Matušky, Zdeňka Mahlera, Evy Pilarové, Ivy Janžurové, Jiřího Menzela, Františka Novotného, Luďka Munzara, Václava Vorlíčka, Zdeňka Svěráka a mnohých dalších.

Čtěte také

Součástí víkendových oslav bude také společné vysílání Pohody a Českého rozhlasu Dvojka. V sobotu 1. října po 11. hodině se ozve živě z Radiocafé Vinohradská 12 pořad Tobogan Aleše Cibulky. Pozvání přijali průvodkyně vysíláním stanice Dana Syslová, zpěvačka Petra Černocká s manželem Jiřím Pracným a také moderátor Pohodového rána Václav Žmolík.

Narozeninový víkend kromě jiného také připomene narozeninové rozhovory Jana Rosáka a Miloše Skalky, které u příležitosti jejich 75. narozenin odvysílala.

Čtěte také

Dalším dárkem pro posluchače bude nový hodinový pořad Zlatá šedesátá. První díl pořadu odvysílá Pohoda 3. října od 17 hodin. Každý všední den tak zazní hudební skvosty z dekády, která se zapsala do hudebních dějin jako kolébka vzniku stovek nadčasových hitů.

Český rozhlas Pohoda chce i v dalších letech své existence posluchačům přinášet příběhy zajímavých osobností, rozhovory s atraktivními hosty, četby, rozhlasové hry, zábavné pořady, populárně-naučné magazíny a hudební evergreeny z 50., 60. a 70. let minulého století. I nadále budou mít své místo ve vysílání také zprávy, předpověď počasí a servisní rubriky.

Stanici nejen pro starší generaci naladí posluchači v DAB+, na internetu, v mobilní aplikaci mujRozhlas nebo v televizní síti DVB-T2.

autor: Lukáš Bárczay | zdroj: Český rozhlas
Spustit audio