Stahujte zdarma a poslouchejte off-line naše hry a četby. Díky nové aplikaci pro audioknihy

23. únor 2017

Český rozhlas spustil novou aplikaci Radiotéka – audioknihy do kapsy pro mobilní telefony. Aplikace nabízí zdarma klasická díla i kvalitní bestsellery české a světové literatury, včetně pohádek. Každý týden přes 50 nových audií.

Nabídka nové aplikace kombinuje obsah webů Dvojky, Vltavy a Čtenářského deníku na jednom místě. Navíc ta audia, která jsou na webu jen k on-line poslechu, stahuje do vlastní mezipaměti. Vy je tak můžete poslouchat i na místech se špatným signálem (na dálnici, v tunelu, ve vlaku, v metru…)

Viditelný odpočet

Některá audia jsou stále vzhledem k autorským právům poskytována jen na jeden týden. Taková audia aplikace po uplynutí doby sama z mezipaměti smaže. Výhodou je, že neustále vidíte, kolik dní vám ještě zbývá.

Poslouchejte, kde jste přestali

Aplikace si taky pamatuje, kde jste audio naposledy zastavili. Příště vám ho tedy spustí přímo od tohoto místa. Kromě poslechu v ní najdete ke každé audioknize popis, včetně autorů a hereckého obsazení. Audioknihy ze Čtenářského deníku jsou také doplněné životopisy spisovatelů.

Stahujte zdarma

V další verzi by aplikaci měla umožnit propojení s e-shopem Radiotéka. Už teď je dostupná pro iOS i Android. Stahovat ji můžete zdarma v App Store, na Google Play anebo přes stránku se všemi aplikacemi Českého rozhlasu. Na její přípravě spolupracovala s Českým rozhlasem firma Grand IT.

Screenshoty z aplikace Radiotéka - audioknihy do kapsy
autor: rota
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.