Spisovatelka Hana Hindráková miluje cestování a silné lidské příběhy

24. listopad 2015

V pátek 23. října 2015 dopoledne jsme vás opět pozvali do naší Radiokavárny v Havlíčkově ulici. Tentokrát jsme společně přivítali spisovatelku Hanu Hindrákovou, rodačku z Trutnova. Píše především o Africe a prostřednictvím svých románů upozorňuje na palčivé problémy černého kontinentu (děti ulice, obchod s dětmi, diskriminace HIV pozitivních lidí, aj.).

Od roku 2005 jako rozvojový pracovník pětkrát navštívila subsaharskou Keňu (nejvíce času strávila v chudinských čtvrtích hlavního města Nairobi a v západní Keni u Viktoriina jezera), Kapverdské ostrovy, Maroko, Tunisko a Egypt.

V budoucnu plánuje další cestu do Keni a do Ghany.

Procestovala také téměř celou Evropu, USA, Portoriko a přilehlé ostrovy, Argentinu, Čile, Spojené Arabské Emiráty, Turecko, Nepál a Nový Zéland.

V roce 2008 byla jedním ze zakládajících členů neziskové organizace Fair, z. s., kde nyní působí jako předsedkyně výkonné rady.

Logo

Jejím cílem je dávat čtenářům svých knih radost a naději.

Hana Hindráková začala nejprve psát a publikovat cestopisné deníky: Na konci světa, V zemi ptáka kiwi a V nitru skotské divočiny.

Její kniha Děti nikoho se zařadila mezi nejprodávanější knihy nakladatelství Alpress v únoru 2013 a byla nominovaná do užšího výběru dvaceti knih na knihu roku 2012 na Databázi knih.

Rukopis knihy Karibu Keňa vyhrál soutěž Mám talent pořádanou nakladatelstvím Euromedia (rok 2012).

Své další knihy, které vydala, i ty, které chystá, vám představila v naší Radiokavárně v pátek 23. října 2015 před 10. hodinou.

Poslouchejte, nebudete litovat!


Zvětšit mapu
autor: jou
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.