Španělská kuchyně (5/22)

5. prosinec 2008

Jak probíhá večeře Účinkují Mónica García Jurado a Manuel Fernández.

Ve Španělsku večeři nedostanete před 21 hodinou. Obecně se jí mnohem později než ve střední Evropě. Večeře se příliš neliší od oběda. Jak se ale chovat, když jste na večeři pozváni do domácího prostředí? Kdy přijít, co s sebou přinést, co pochválit, kdy odejít? To vše se dozvíte v dnešní kapitole.

00823038.jpeg
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.