Španělská kuchyně (3/22)
3. prosinec 2008
Co se snídá? Účinkují Juan García-Romeu a Javier González
Španělé příliš nesnídají, po jižním zvyku si ráno zpravidla dají jen kávu. Vynahradí si to ale mezi desátou a jedenáctou dopoledne, kdy si s kolegy s práce zajdou na snídani do baru. Snídaně se liší od kraje ke kraji, ale třeba v Madridu si můžete dát typické "churros" /čti: čurros/, v oleji smažené tyčky křehkého těsta, k nimž se pije horká čokoláda nebo káva s mlékem.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.