Španělská kuchyně (2/22)
Jdeme na kávu Účinkují Montserrat Aguirre a Juan García-Romeu
Káva se ve Španělsku vaří dobrá a silná. Totiž kávy. Je jich mnoho druhů a v této kapitole se naučíte si mezi nimi vybrat a také si objednat. Možná si na závěr oběda dáte i "un carajillo" /čti: un karachiljo/ s kapkou koňaku nebo anýzovky.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.