Soupeř byl rychlejší, chválil Švýcary trenér Augusta. Čeští hokejisté se ve čtvrtfinále utkají s Kanadou

1. leden 2024

Hokejová reprezentace do 20 let dohrála skupinu světového šampionátu. Ve švédském Göteborgu na Silvestra porazila Švýcarsko 4:2, a postoupila tak do čtvrtfinále mistrovství ze třetího místa. V úterý 2. ledna od 14.30 poslouchejte v přímém přenosu čtvrtfinálový zápas českých hokejistů proti Kanadě.

„Každá výhra se počítá, ale bylo to od nás slabší. Trvalo nám dlouho, než jsme našli klíč k úspěchu, ale povedlo se,“ těšil upracovaný úspěch kapitána Jiřího Kulicha.

„Byl to pro nás takový vykřičník, aby se takové věci nestávaly. Musíme k tomu příště přistoupit líp. Výkon od nás teď nebyl dobrý, takže čtvrtfinále musíme začít úplně jinak,“ doplnil obránce Tomáš Hamara.

Češi sice v polovině silvestrovského zápasu vedli 2:0 a zdálo se, že utkání kontrolují. Po chybách v defenzivě ale soupeř srovnal, a národní tým vítězství ubojoval až v závěrečných minutách. Podle trenéra Patrika Augusty podali Švýcaři lepší výkon než jeho mužstvo.

„Bylo to těžké utkání, které jsme si sami zkomplikovali. Soupeř pracoval celých 60 minut tvrději než my. Měli jsme tam hezké hokejové momenty, ale překombinovávali jsme to v koncovce. Chtělo to větší přímočarost do brány. Naopak soupeř byl rychlejší a měl díky tomu i šťastné odrazy,“ komentoval Augusta.

„Vážím si ale, že jsme to zvládli. Teď se musíme připravit na nejdůležitější zápas mistrovství,“ uzavřel. A tím bude čtvrtfinále s Kanadou. Odvetu za na minulém šampionátu prohraný zápas o zlato budou moct mít čeští junioři v úterý 2. ledna.

autoři: Adam Weidenthaler , lis
Spustit audio

Související

Sledujte nás