Edgar Wallace: Soudce Jack. Tajemná krimi s Miroslavem Moravcem a Vladimírem Rážem

12. březen 2022

„Jmenoval se Gregory a říkali mu Sníh. To proto, že až příliš často sahal po malé cínové krabičce s bílým práškem. Byl kokainista. Droga znamenala pro něj vše a svou přezdívku si věru zasloužil. Jednoho kalného rána ho vytáhli z Temže… “ Tak začíná rozhlasová dramatizace románu Křížový spodek Edgar Wallace. Jeho soudce nenosí talár a nesedí v soudní síni. Je to totiž tajemná bytost v masce, která se zjevuje v nečekaných chvílích těm nejhorším padouchům…

Osoby a obsazení: vypravěč (Miroslav Moravec), soudce Jack a sir Stanley Belcom (Vladimír Ráž), Stafford King (Petr Svoboda), plukovník Dan Boundary (Jan Přeučil), Švihák Crewe (Jiří Lábus), Pinto Silva (Vladimír Dlouhý), Solomon White (Ilja Prachař), Maisie White (Vilma Cibulková), průmyslník Crotin (Oldřich Vlach), Olaf Hanson (Karel Hábl), státní zástupce (Jiří Klem), soudce (Jiří Zahajský), doktor Boyton (Josef Patočka), Joshua Selby (Pavel Rímský) a hlas (Artur Šviha)
Připravil: Viktorín Šulc
Napsal: Edgar Wallace
Překlad: František Heller
Zvuková spolupráce: Věra Fuchsová a Vlastimil Pelc
Hudba: Ladislav Tůma
Režie: Ivan Holeček
Natočeno: v roce 1990

Kupujte na Radioteka.cz

Co poslouchat při běhu nebo jako kulisu v práci? Poslouchejte mluvené slovo a čtené pohádky na dobrou noc on-line zdarma na portálu mujRozhlas. Audioknihy nejde stáhnout. Některé tituly můžete najít ke stažení nebo jako podcast na webu Radioteka.cz.

autor: Tvůrčí skupina Drama a literatura
Spustit audio

Související