Šolom Alejchem: Tovje vdává dcery. Četba z knižní předlohy kultovního muzikálu Šumař na střeše

Humoristická knížka od klasika moderní jidiš literatury vypráví o chudém židovském otci sedmi dcer z malé ukrajinské vesnice. V dramatizované četbě pro víc hlasů uslyšíte například Bořivoje Navrátila, Borise Rösnera, Hanu Maciuchovou nebo Otakara Brouska.

Účinkují: Bořivoj Navrátil, Viola Zinková, Jorga Kotrbová, Boris Rösner, Jan Teplý, Ivan Řezáč, Jan Novotný, Zora Jandová, Bořík Procházka, Otakar Brousek, Milan Riehs, Radim Vašinka, Jaroslav Kepka, Josef Velda, Karel Hlušička a Hana Maciuchová
Připravil: Jaroslav Pour
Překlad: Jakub Markovič
Režie: Petr Adler
Natočeno: v roce 1993

Co poslouchat při běhu nebo jako kulisu v práci? Poslouchejte živě ve vysílání Českého rozhlasu Dvojky anebo pak zdarma na jejím webu. Stránka Hry a četba nabízí mluvené slovo zdarma on-line ještě týden po odvysílání. Audioknihy nejde stáhnout. Některé tituly můžete najít ke stažení na webu Radioteka.cz. Další audioknihy zdarma najdete i jako podcast na portálu mujRozhlas.

autor: Tvůrčí skupina Drama a literatura
Spustit audio

Související

Nejnovější hry a četba

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.