Solidarita by měla být samozřejmá. Ne jen při tornádu nebo haváriích, míní komentátor Ivan Hoffman

28. červen 2021

Společnost, která vsadí na solidaritu, je lepší, než ta, které sází na soupeření. Nejlepší ale je, když zároveň i ctí solidaritu a občanské svobody, komentuje postoj státu při následcích  řádění ničivého tornáda Ivan Hoffman v pořadu Jak to vidí. Pohledy známých osobností na věci kolem nás. Moderuje Vladimír Kroc.

Dvacet šest kilometrů dlouhou a pět kilometrů širokou stopu zanechalo ničivé tornádo, které se prohnalo vesnicemi na jižní Moravě. Jak komentátor hodnotí postoj státu? „Příspěvek prezidenta byl očekávaný. Mám pocit, že živelné pohromy se dějí, aby politici mohli vypadat jako lidé,“ prohlašuje Ivan Hoffman v rozhovoru s Vladimírem Krocem na Dvojce.

„Proč by ale symbolem solidarity mělo být tornádo, záplavy nebo havárie?“ zamýšlí se Hoffman v pořadu Jak to vidí. 

Zveřejnění podvodů je i výchovné 

Policisté v minulých dnech zadrželi obvinili člověka, který zveřejnil falešný QR kód k humanitární sbírce Diecézní charity Brno. “Je asi dobré, že když se takový příklad objeví, tak se okamžitě medializuje a je provázen všeobecným odporem,“ míní Hoffman.

Myslí si, že příběh můžeme považovat za výchovný. „Svědčí to o tom, že, že žijeme ve světě, který není ideální a i takoví lidé mezi námi jsou. Je dobré, že se o tom mluví,“ uzavírá. 

Další témata: jak velká je vlna solidarity s událostmi na jižní Moravě; co říkají průzkumy veřejného mínění čtvrt roku před volbami. 

Spustit audio

Související