SOČR zahájí MHF Rozhlasový podzim

7. říjen 2010

V úterý 12. října se ve Dvořákově síni Rudolfina uskuteční první z celkem šesti koncertů letošního Rozhlasového podzimu (12. – 16. 10. 2010). Symfonický orchestr Českého rozhlasu na něm vystoupí pod taktovkou Tomáše Netopila a uvede Lisztovu Uherskou rapsodii č. 2 cis moll, Chopinův Druhý klavírní koncert f moll se sólistou Alexandrem Ghindinem, dále Taneční svitu pro orchestr od Bély Bartóka a na závěr Ravelovu choreografickou báseň La Valse.

Mezinárodní hudební festival Rozhlasový podzim, jehož pořadatelem je vydavatelství Českého rozhlasu, společnost Radioservis, a. s., vznikl v roce 2009.

Hlavním cílem festivalu je představovat českému publiku zahraniční rozhlasová tělesa, která jsou, stejně jako SOČR, součástí veřejnoprávních rozhlasů a televizí v celé Evropě. Přívlastek rozhlasový v názvu festivalu ovšem neznamená pouze účast těchto těles, ale také spojení s Českým rozhlasem jako hlavním mediálním partnerem a spolupořadatelem festivalu.

Český rozhlas pořizuje záznamy všech koncertů. Zároveň koncerty vysílá na stanici Český rozhlas 3 – Vltava a poskytuje k odvysílání veřejnoprávním rozhlasům do zahraničí sdružených v Evropské vysílací unii.

Kompletní program festivalu, přehled přímých přenosů a záznamů koncertů a informace o prodeji vstupenek naleznete na www.rozhlasovypodzim.cz.

Spustit audio

CD SOČRu v e-shopu