SOČR na 19. ročníku MHF Český Krumlov

14. červenec 2010

Zahájení českokrumlovského festivalu letos patří rodákovi z Argentiny, v Madridu žijícímu tenoristovi José Curovi (47). V doprovodu rozhlasových symfoniků a dirigenta Maria de Rose zazpívá v Pivovarské zahradě hned dvakrát.

Zahajovací koncert se koná v pátek 16. července, jeho repríza pak proběhne v neděli 18. července. Zazní árie, duety a instrumentální čísla z italských oper Giuseppe Verdiho, Ruggera Leoncavalla a Giacoma Pucciniho. José Cura se představí ve svých parádních rolích, jakými jsou Othello, Canio v Komediantech, Kalaf v Turandot nebo Mario Cavaradossi v Tosce. S korejskou sopranistkou In-Hye Kim pak přednese například i duet Cio-Cio San a Pinkertona z Madamy Butterfly Viene la sera.

SOČR vystoupí jako rezidenční těleso festivalu i na závěrečném večeru v sobotu 21. srpna. V zámecké jízdárně doprovodí společně s dirigentem José Miguelem Rodillou špičkového izraelského houslistu Vadima Gluzmana v Čajkovského koncertu D dur. Večer a s ním i celý 19. ročník pak završí 8. symfonie G dur „Anglická“ Antonína Dvořáka.

Spustit audio

CD SOČRu v e-shopu