Sny zakleté v růžích. Hajajovo vyprávění o květinách, které mají zázračnou moc, čte Apolena Veldová

26. prosinec 2021

Žila, byla jedna velmi moudrá paní s dobrým srdcem. Na své zahrádce pěstovala růže, o kterých se říkalo, že jsou kouzelné...

Čte: Apolena Veldová
Napsala: Veronika Tichá
Dramaturgie: Zuzana Vojtíšková
Režie: Dimitrij Dudík
Natočeno: 2022

Matyáš a tma

Matyáš se bál tmy, děsil se, že v ní čeká strašidlo, které na něj bafne. Nejhorší byla tma před spaním. Jak dokázala kouzelná babička Matyášovi pomoci,aby se zbavil svého strachu?

Ema a malý bráška

Mít nového brášku bývá radost, ale Ema byla smutná. Zdálo se jí, že na ni maminka už nemá čas, pořád ji okřikuje a možná, že ji dokonce přestala mít ráda. Dokáže Emě s jejím trápením moudrá babička pomoci?

Kristýnka a moře

Kristýnka snila o tom, že by se ráda vypravila do dalekých krajin, okusila chuť moře nebo se nadechla vzduchu ve vysokých horách. Ale její maminka nemělana takové cesty peníze. Jak si hodná babička poradí s tímhle trápením?

Heda a školka

Heda byla nespokojená ve školce: neměla tam svoje hračky a musela dělat spoustu věcí, které nechtěla. Pochopí hodná babička i tohle trápení a najde na něj lék?

Filip a podivný vlak

Filip byl chytrý a šikovný kluk, ale když někdo nedělal to, co si Filip přál, byl nespokojený a nepěkně se vztekal. Co Filipa naučí moudrá babička?

Kuba a oživlý obraz

Kuba zvládl brzy číst, ledacos mu šlo úplně zlehka, ale neuměl kreslit. Trápilo ho, že nedokáže pořádně namalovat ani dům. Jak si s jeho smutkem babička poradí? Která kouzelná růže ho zbaví problému?

Zloděj růží

Jednoho dne se babičce ze zahrádky začaly ztrácet zázračné růže. Kdo a proč je krade? Dokáže babička rozluštit tuhle záhadu a zloději třeba i nějak pomoct?

Co poslouchat při běhu nebo jako kulisu v práci? Poslouchejte živě ve vysílání Českého rozhlasu Dvojky anebo ještě týden po odvysílání zdarma na jejím webu. Stránka Hry a četba nabízí mluvené slovo a čtené pohádky na dobrou noc zdarma on-line. Audioknihy nejde stáhnout. Některé tituly můžete najít ke stažení na webu Radioteka.cz. Další audioknihy zdarma najdete i jako podcast na portálu mujRozhlas.

autor: Tvůrčí skupina Drama a literatura
Spustit audio

Nejnovější hry a četba

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.