Liliová přikrývka. Detektivové řeší případ vraždy mladé dívky

7. březen 2021

V parku je nalezena mrtvola neznámé ženy. Podivné je, že má ostříhané vlasy a na ruce prsten, který nikdo nezná. Komisařka Dana Hanáčková si přizve k řešení případu začínajícího kolegu Martina Růžičku. Kriminálku poslouchejte týden po odvysílání na webu Dvojky a v aplikaci mujRozhlas.

Účinkují: Dana Hanáčková (Alžběta Mahdalová), Martin Růžička (Tomáš David), Anna Macková (Kateřina Veselá), Jana (Annette Nesvadbová), Lydie Bláhová (Tereza Groszmannová), Oskar Bláha (Pavel Doucek), Dušan Bláha (Martin Veselý), Petr Kučera (Roman Blumaier) a Paní Stašová (Marie Durnová)
Napsala: Silvia Divékyová
Dramaturgie: Hana Hložková
Zvukový mistr: Lukáš Dolejší
Hudba: Tudy von Insania
Režie: Radim Nejedlý
Natočeno: v roce 2019

Jaké pohnutky mohly vést k zavraždění mladé rebelky? V terénu i kanceláři detektivů se schází pestrá galerie rozličných osobností. Jejich vzpomínky a pohledy na zdánlivě obyčejné věci jsou protikladné, ukazují na různé typy pachatelů, ale k motivům zločinu jednoznačně nevedou.

Teprve noční telefonát od znepokojené mladé ženy pomůže proces výslechů a hledání důkazů výrazně urychlit. Studentka psychologie Anna Macková se totiž, v rámci odborné praxe, přihlásila na neobvyklou „brigádu“. Jako dívka na erotické telefonické lince tajně zkoumá „své klienty“ a vzpomene si na jednoho, který se jí zdál od začátku víc než podezřelý. 

Tomáš David, Alžběta Mahdalová, Lukáš Dolejší a Radim Nejedlý

Detektivům tak pomůže nalézt možnou motivaci k podivné vraždě, čímž je viník včas odhalen. Netypická svědkyně s dobrými znalostmi lidských povah a jednání navíc oběma vyšetřujícím nečekaně zpestří běžnou pracovní rutinu.

Silvia Divékyová (1995) je studentkou oboru Rozhlasová a televizní dramaturgie a scenáristika na JAMU. Do rozhlasu začala přispívat v rámci literárně publicistického magazínu Zelný rynk na ČRo Brno (Úsmev nie je žiadna šifra, Domáca panička bez rýmu). Pro ČRo napsala do cyklu Kriminální případy Čech, Moravy a Slezska sérii Neviditelní (2018) a minutovou hru Mužská tajemství (2017), natočila také autorský dokument Lekcia z motivácie (2018).

Poslouchejte mluvené slovo a čtené pohádky na dobrou noc ještě týden po odvysílání on-line zdarma. Audioknihy nejde stáhnout. Některé tituly můžete najít ke stažení na webu Radioteka.cz.

autoři: Tvůrčí skupina Drama a literatura , Hana Hložková
Spustit audio

Související

Nejnovější hry a četba

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.