Sherlocka Holmese jsem si oblíbil až v rozhlase a na divadle, přiznává Jan Hájek

18. květen 2019

Někteří z vás si možná pamatují na živé vysílání rozhlasové hry před dvěma lety. Hra se jmenovala Sherlock Holmes ve státních službách, a na tento originální počin rád vzpomíná i herec Jan Hájek.Ten v rozhlase ztvárnil právě Sherlocka Holmese. „Byl jsem až překvapený, jak strašně moc mě to bavilo,“ přiznává.

Velká výzva znamenala i strach, díky zkouškám a uvolněné atmosféře se ale cítil pohodlně. „Byl to fantastický nápad a rád bych, aby se v tom pokračovalo,“ říká.

Díky trapným okamžikům objevuju sama sebe, říká herečka Klára Melíšková

Klára Melíšková

Ibsenovy Přízraky v Dejvickém divadle mají po premiéře. A vykročily z ní úspěšně. „Je to pro mě transformační představení. Téma hry je zbavit se všech lží a pokrytectví, jakmile se jich nezbavíte, vyhřezne hnis v úplně nevhodnou dobu,“ popisuje v rozhovoru s Lucií Výbornou herečka Klára Melíšková, která si v představení zahrála hlavní roli.

Jako kluk se rád díval na Dobrodružství kriminalistiky, ale Sherlocka Holmese si vlastně vůbec neoblíbil. Až do doby, než ho ztvárnil v rozhlase a také ve hře v Divadle Na zábradlí.

Domovskou scénou Jan Hájka, který získal Cenu Thálii pro mladého herce, je Činoherní klub, hostuje také ve zmíněném Divadle Na zábradlí. „Už jsem toho měl hodně, pořád zkoušíte nové věci,“ popisuje s tím, že si chtěl po čase řídit sám soukromý život. Na divadlo ale nijak nezanevřel.

„Začíná se mi ulevovat, což je pocit, který jsem dlouhou nezažil,“ dodává. K tomu, aby ho hraní začalo zase bavit, ale pomohla i Česká televize. A jeho velkou vášní je také jachting a voda.

Co všechno přivedlo Jana Hájka k herectví? A co chystá do budoucna?

Související