Servírovat se dá i na oplatky, říká foodblogerka Juliana Fischerová

23. srpen 2019

Jedlé nádobí! Co takhle po obědě sníst talíř a příbor? Nebo podšálek? To je trošku nadsázka, říká foodblogerka Juliana Fischerová. Spíš jsem to myslela jako návrat k trendu jíst beze zbytků.

„Servírovat se dá i na oplatky nebo na ledový salát. Nevýhodou nádobí z rozložitelných materiálů je, že nevydrží tolik, co plastové. Při koupi si musíte uvědomit, jestli to chcete sníst hned nebo tři dny skladovat.“

Na internetu se objevily informace o těstovinových talířích a brčkách. Ta se dají sbírat a pak z nich uvařit něco k obědu. „To byste jich museli nasbírat hodně. Teď se vrací brčka s názvem slámky. Jsou ze slámy, myslím, že se k této produkci vrátili dva výrobci.“

Na foodfestivalu v Táboře půjčovali nádobí

Juliana Fischerová se nedávno vrátila z festivalu jídla v Táboře, kde se domluvili s charitativní organizací, která přinesla talíře. „Za 20 korun si člověk mohl talíř koupit nebo půjčit. Byla tam umývací stanice, a příbory z bambusu. V Indii se jako příbor používá chlebová placka. Já zkoušela zapéct chlebové placky do mufinových košíčků a měla křupavé misky,“ nabízí jeden z nápadů Juliana Fischerová.

Co udělat s „jedlým“ nádobím poté, co sníme jídlo? Mohou některé zkonzumovat ptáci? Více uslyšíte ze záznamu.

Spustit audio

Související