Selma Lagerlöfová: Poklad pana Arna. Příběh o vraždě, lásce a pomstě

30. prosinec 2023

Lehce mystický příběh mladičké dívky, která přežije tragédii v malém rybářském městečku. Svůj život pak obětuje hledání pravdy a odhalení skutečného motivu zločinu.

Dramatizace: Zuzana Bohdanecká
Účinkují: Lubomír Lipský, Miroslava Pleštilová, Otakar Brousek st., Pavel Rímský, Aleš Procházka, Zdeněk Maryška, Antonín Molčík, Jiří Schwarz, Antonie Hegerlíková, Jan Skopeček, Steva Maršálek a Tomáš Racek
Napsala: Selma Lagerlöfová
Překlad: Jindra Kopecká
Hudba: Petr Mandel
Režie: Jiří Horčička
Natočeno: 1999

Tři žoldáci zavraždí venkovského šlechtice Arneho, jeho celou rodinu a uprchnou s jeho majetkem. Přežije pouze Elsallil, mladá dívka, která se schovala za pec. Po několika letech potká jednoho z vrahů, ale protože neví, o koho se doopravdy jedná, zamiluje se do něj. Až později zjistí, o jakého člověka jde, a musí se rozhodnout, zda mu odpustí, nebo se pomstí za to, co v minulosti spáchal její rodině.

Další hry a četby poslouchejte živě na Dvojce a po odvysílání ještě po dobu čtyř týdnů online – na webu dvojka.rozhlas.cz nebo v aplikaci mujRozhlas. Rozhlasové hry i audioknihy jsou k poslechu zdarma, není možné je stáhnout. Některé tituly najdete v prodeji na CD nebo ke stažení v mp3 na webu Radioteka.cz.

autor: Tvůrčí skupina Drama a literatura
Spustit audio

Související