Se Štefanem Margitou Na správné cestě, ale také o Velikonocích

17. duben 2022

„Vždy se těším na Velikonoce a těším se na jaro, protože já jsem ve znamení Lva, a přiznávám, že zimu nemusím mít vůbec. Pro mě tedy začíná to nejkrásnější období v roce. Velikonoce pro nás celou rodinu znamenají mnoho a užíváme si tradic. Samozřejmě mám rád Velikonoční pondělí, kdy vždy Hanku nějak překvapím.“

Tak se vyznal ze vztahu k velikonočním svátkům ve svátečním vydání pořadu Světla ramp Štefan Margita, který získal úctyhodné mezinárodní renomé jako operní pěvec.

Úspěchy měl v milánské La Scale nebo newyorské Metropolitní opeře, avšak v posledním desetiletí  se věnuje rovněž písničkám vycházejícím z lůna spíše populární hudby a blížícím se dokonce šansoniérství. A této poloze repertoáru Štefana Margity se budeme věnovat.

Zaostříme pozornost jednak na album Melancholie, na němž pětašedesátiletý rodilý Košičan Štefan Margita před devíti roky poprvé vstoupil do jiné hudební řeky a natočil songy s pozvanými interesantními hosty (Karlem Gottem, Lucií Bílou nebo Martou Kubišovou), jednak na loňský pop-šansoniérský projekt Na správné cestě – s autorem, muzikantem a producentem Michalem Kindlem. Ovšem zazní také pěkné duety Štefana Margity s životní partnerkou Hanou Zagorovou.

autor: Jiří Kasal
Spustit audio

Související