SDH Ovčáry na Kolínsku

27. březen 2015

Ovčáry najdete asi pět kilometrů severovýchodně od Kolína, v nadmořské výšce 215 metrů. Součástí obce jsou chatové oblasti Mlýnek a Výrovna. První písemná zmínka o Ovčárech je z roku 1273. V obci žije téměř 800 obyvatel.

SDH Ovčáry má 68 členů. Hasiči mají k dispozici celkem tři požární stříkačky, jednu cisternu, čerpadla a další vybavení. Sbor zanikl v devadesátých letech. Činnost byla obnovena v roce 2009 a od té doby je stále na vzestupu. Dobrovolní hasiči pořádají spoustu akcí včetně závodů o pohár starosty obce a každoročního soustředění pro děti.

Za pouhé čtyři soutěžní sezony získali na 180 pohárů.

Dobrovolné hasiče z Ovčár můžete až do pátku 3. dubna 2015 do 14:00 podpořit v soutěži Dobráci roku zasláním SMS ve tvaru DOBRACI (mezera) OVCARY na číslo 90 011 04. Technicky zajišťuje ATS Praha. Cena jedné SMS je 4,- Kč včetně DPH. Každý, kdo se zapojí do hlasování, může vyhrát pivo na celý měsíc zdarma!

Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.