SDH Bohutín na Příbramsku

10. duben 2015

Obec Bohutín je stará hornická obec, kterou najdete asi sedm kilometrů jihozápadně od Příbrami. Skládá se ze čtyř částí – Bohutína, Havírny, Tisové a Vysoké Pece. Těžila se tam stříbrná a olověná ruda. První písemná zmínka o obci je z roku 1379. V Bohutíně žije asi 1.600 obyvatel.

SDH Bohutín má 101 členů. Jsou zařazeni do kategorie JPO III a k dispozici mají např. CAS 25 Škoda 706 RTHP, CAS 32 Tatra 148, DA Avia 31, dvě zásahové stříkačky a dvě soutěžní.

V roce 2009 vyhráli soutěž Ministerstva kultury Má vlast v srdci Evropy v kategorii Udržování tradic. Už 90 let totiž pořádají Bohutínský masopust. Kromě toho se také věnují mládeži, jezdí na soutěže, každoročně pořádají ples, pouťovou zábavu, vodní fontánu a Memoriál zasloužilých členů.

V roce 2016 oslaví SDH Bohutín 130 let od založení sboru.

Dobrovolné hasiče z Bohutína můžete až do pátku 17. dubna 2015 do 14:00 podpořit v soutěži Dobráci roku zasláním SMS ve tvaru DOBRACI (mezera) BOHUTIN na číslo 90 011 04. Technicky zajišťuje ATS Praha. Cena jedné SMS je 4,- Kč včetně DPH. Každý, kdo se zapojí do hlasování, může vyhrát pivo na celý měsíc zdarma!

Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.