S přibývajícím věkem život nekončí, tvrdí Senza babči, které nudu neznají

4. listopad 2021

V Pardubicích se pravidelně scházejí ženy z klubu Senza babča. Jsou veselé, vtipné a mají elánu na rozdávání.

Všechny Senza babči zabodovaly ve stejnojmenné soutěži o nejsympatičtější babičku, která se letos bude konat už po třinácté, a to v Kulturním domě Hronovická v Pardubicích od 14 hodin.

Pořad Kdo umí, ten umí, ale nevznikl jen kvůli pozvánce na akci. Je to vyznání žen v méně i více pokročilém věku, o jejich elánu a radosti ze života. A taky o síle vzepřít se tomu horšímu, co život přináší. 

Senza babči mají napilno

Sympatické ženy z klubu Senza babča se setkávají v hotelu Staré časy v Pardubicích. Jsou to účastnice minulých ročníků soutěže, které vytvořily zdravé jádro.

V těchto dnech připravují své tradiční číslo, kterým osvěží soutěž o nejlepší babičku. Co to bude letos? Možná napoví pozvaný host Heidi Janků a její hit Když se načančám.

Účastnice minulých ročníků soutěže vytvořily zdravé jádro klubu Senza babča

Moderátorem akce bude už tradičně Petr Jančařík, který se pasuje do role vnuka, který dává babičkám překvapivé úkoly. Volná disciplína je pro účastnice nejsložitější, pro diváky ale velmi zábavná.

Tajemnice Iva Špeldová a předsedkyně Hanka Vojtková organizují pro ostatní členky výlety a další akce. „Nedávno jsme byly na zámku v Lednici, vítězka letošní soutěže tam totiž vyhraje pobyt, tak jsme to jely zkontrolovat,“ říká Iva Špeldová.

Moudra, která přicházejí s věkem

„Chtěla jsem ukázat, co ve mně je,“ říká učitelka mateřské školky Marie Lehotská, která před lety viděla plakát vyzývající k účasti v soutěži Senza babča v Lázních Bohdaneč. Je moc ráda, že se tenkrát do soutěže přihlásila, a tady je její životní zkušenost:

„Buďte svá a jděte si za tím zuby nehty, abyste si mohla říct, že jste tady nežila nadarmo. Ale musí se pro to něco udělat. Za to stále bojuju, i když se mi někdy nedaří. Nejdu dozadu, ale hezky jako lev dopředu.“

A další Senza babči přidávají další moudra. Pokud si je chcete poslechnout, pusťte si audio pořadu.

Spustit audio

Související

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.