Rytíři dnes hrají s Kadaní. Nastoupí Jágr?

9. září 2017

Když se řekne "Kladno", hokejový fanoušek si v těchto dnech určitě položí otázku: Jak moc je pravděpodobné, že v prvních zápasech WSM ligy oblékne dres kladenských Rytířů Jaromír Jágr? Rytíři dnes zahájí další ročník druhé nejvyšší české hokejové soutěže domácím utkáním s SK Trhači Kadaň.

„Nemám ponětí, to záleží na něm, on je majitel klubu, on si rozhodne, jestli nastoupí,“ říká k otázce startu Jaromíra Jágra trenér Rytířů Miloslav Hořava před úvodním domácím zápasem. Kladno na sebe upozornilo například tím, že po loňské sezóně dalo sbohem několika superzkušeným oporám a že nominovalo hned dva kapitány týmu - jednoho pro domácí zápasy a druhého pro utkání hraná na soupeřově ledě.

„To není nic novýho, jen se to rozdělilo mezi víc kluků. Ale tam může kdokoli přijít s čímkoli,“ vysvětluje trenér. A co na to David Tůma, který si bude půjčovat kapitánské céčko s Jakubem Strnadem? „Je to v pohodě. My jsme mladej mančaft a jsme si všichni rovni, každej má slovo, dokážeme se o všem bavit,“ potvrzuje Tůma.

Teď jsou například aktuální debaty v kabině na téma: Budou výkony a výsledky v utkáních WSM ligy lepší než v přípravných zápasech? „Určitě to bude nějaký čas trvat, než si to sedne, ale jsme pracovitý, věříme tomu a určitě to ovoce přinese. Byli jsme línější, teď se snažíme být aktivní. Chce to čas. Nepůjde to, že trenér mávne kouzelným proutkem a my budeme všechny přehrávat,“ dodal Jakub Strnad.

První domácí utkání hrají Rytíři dnes od 16 hodin s Kadaní.

autor: apr
Spustit audio