Stateční kapitáni. Jak se z milionářského kluka stane pravý a nefalšovaný námořník

6. březen 2021

Patnáctiletý Harvey stráví na rybářském škuneru několik týdnů a zažije to, co by nezažil celý život. Hru podle knihy Rudyarda Kiplinga poslouchejte týden po odvysílání na webu Dvojky nebo v mujRozhlas.cz.

Účinkují: Vít Ondračka, Michal Bürger, Petr Pelzer, Jan Skopeček, Alois Švehlík, Ivan Gübel, Ladislav Trojan, Dana Syslová, Ladislav Županič a Karel Richter
Napsala: Martina Drijverová
Dramaturgie: Ivan Hejna
Překlad: Pavla Moudrá
Hudba: Tomáš Pergl
Režie: Maria Křepelková
Natočeno: 1998

Rozmazlenému Harveymu sice rodiče dávají velmi vysoké kapesné, ale jinak se svému synovi vůbec nevěnují. Harvey neumí ani pozdravit, hraje poker, pije a kouří. Jednoho dne se však jeho život obrátí na ruby a on se ocitne na rybářské lodi ve společnosti chudých rybářů. Od nich se naučí jak kuchání ryb a opravdické práci, ale i slušnému chování. Nebude to pro něj ale jednoduchá cesta.

Kdo vytáhnul rozmazleného chlapce z vody? Kolik peněz dostává Harvey jako kapesné? Co všechno se na lodi naučí? Jak dlouho Harvey na lodi bude?

Co poslouchat při běhu nebo jako kulisu v práci? Poslouchejte živě ve vysílání Českého rozhlasu Dvojky anebo ještě týden po odvysílání zdarma na jejím webu. Stránka Hry a četba nabízí mluvené slovo a čtené pohádky na dobrou noc zdarma on-line. Audioknihy nejde stáhnout. Některé tituly můžete najít ke stažení na webu Radioteka.cz. Další audioknihy zdarma najdete i jako podcast na portálu mujRozhlas.

autor: Tvůrčí skupina Drama a literatura
Spustit audio

Související

Nejnovější hry a četba

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.