Roman Šmucler: Jím vše, co leze. Od hadů až po mravence
Jeho motto zní: „Žiju, abych jedl.“ Ale nejen to. Vášeň pro jídlo totiž snadno skloubí i s vášní pro cestování.
Zakládá si na tom, že všude jí lokální pokrmy. A je jedno, jestli se zrovna nachází doma v Čechách, nebo v nějaké exotické zemi.
V Jižní Americe takhle třeba neváhal ochutnat nejrůznější červy, hady a neunikli mu dokonce ani mravenci.
Známý stomatolog vysoce oceňuje i poklady české kuchyně. Za jeden takový považuje ovocné knedlíky, ale nezapomíná ani na tradiční svíčkovou. Nejraději má tu ze zvěřiny.
Nikdy ovšem nevynechá ani dobrou polévku. V naší anketě by proto zřejmě hlasoval pro jihočeskou kulajdu. V těsném závěsu by ale určitě bylo kyselo.
Jen škoda, že v Praze si tuto krkonošskou polévku skoro nikde neobjednáte. Ale nebojte. Jak si ji v pohodlí domova připravit, to se už brzy dozvíte na našich stránkách.
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka


Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.