Rok 1964: Zvítězili Eva Pilarová a Karel Gott

20. červen 2020

Hudební anketa má nově dvě kategorie. Mezi zpěváky obhájil své vítězství z předešlého roku Karel Gott. První interpretkou v historii československé populární hudby, která přebrala Zlatého slavíka, se stala Eva Pilarová.

V roce 1964 byla na trh uvedena tisícovka neboli automobil Škoda 1000 MB. Časopis Mladý svět také připravil pro hlasující v anketě novinky. Společná kategorie interpretů se rozděluje na dvě - jedna je pro zpěvačky a druhá pro zpěváky. Dále mají hlasující napsat i jména autorů a názvy tří písniček, které se jim nejvíce líbily a proč. V roce 1963 hlasovalo 4959 fanoušků, v roce 1964 jich bylo už 6490.

Nejpopulárnější písní roku se staly Schody do nebe z pera Karla Kopeckého a Jindřicha Faktora. Vítězství z předcházejícího roku obhájil Karel Gott a zároveň se stal prvním vítězem samostatné kategorie zpěváků. První interpretkou v historii československé populární hudby, která přebrala Zlatého slavíka, je žena, jejíž jméno se v anketě objevuje od samého začátku - Eva Pilarová.

Spustit audio