Řidiče i cestující čeká v Kladně i okolí na silnicích v dalších týdnech řada komplikací

8. říjen 2021 11:50

Zavřená Vodárenská ulice, výstavba dvou kruhových objezdů najednou a oprava přivaděče Kladno – dálnice D7, tedy silnice 61 z Kladna do Makotřas – to jsou komplikace, které v těchto dnech čekají na řidiče i cestující v hromadné dopravě v Kladně a okolí.

Například už teď začaly práce na kruhovém objezdu u zimního stadionu. Proto řidiči, kteří přijíždějí do Kladna od Velké Dobré, můžou jet mimořádně Jateční ulicí. V opačném směru pak od sportovního gymnázia propojkou u zahradnictví. A z ulice Petra Bezruče přes Habešovnu.

Druhý kruhový objezd ulic Železničářů – Josefa Čapka je nedaleko odtud a má se začít stavět zhruba do 14ti dnů. Pro kladenskou MHD to znamená například na lince 614 změnu trasy od vlakového nádraží přes ulici Cyrila Boudy a Sítnou. V případě příměstských linek, tak linka 386, přijíždějící od Velké Dobré vynechává zastávku Zimní stadion a jede kolem nemocnice. Linky 324 z pražského Zličína a 630 od Berouna nejedou ulicí Železničářů, ale přímo na Sítnou.  Obě kruhové křižovatky by měly být v provozu do Vánoc.

Od soboty 9. října ale startuje v Kladně další dopravní komplikace. Dělníci budou strhávat lávku pro pěší přes Vodárenskou ulici. To je lávka u 7. a 8. základní školy. Podle ředitele ČSAD MHD Kladno Ludomíra Landy, první týden bude Vodárenská (což je jedna z tzv. výpadovek z Kladna směrem na Prahu) zavřená úplně, protože dělníci budou lávku strhávat. Pak zase bude Vodárenská na čas otevřená a až tam budou instalovat novou lávku, bude zase asi na týden zavřená. A to by mělo být někdy koncem listopadu. Co se týká kladenské MHD, tak dočasně budou zrušené zastávky U Hvězdy, Vodárenská a Pražská křižovatka. A náhradní budou zastávky U Kauflandu a Okrsek dvě. Příměstské linky Pražské integrované dopravy pak jezdí Americkou ulicí.

Oprava povrchu a odvodnění - Kladno exit 7

Navíc v pondělí 11. října začnou silničáři opravovat hlavní spojnici mezi Kladnem a Prahou, přivaděč na dálnici D7. Práce omezí řidiče zhruba do poloviny listopadu. Omezení se týká sjezdu i nájezdu na dálnici. Silničáři tam mají opravit povrch vozovky a taky odvodnění a budou pracovat do té doby, pokud to počasí dovolí a případně budou pokračovat až po zimní přestávce na jaře. Objížďky vedou od Kladna přes Stehelčeves a exit 9 Bouchalka na dálnici D7 nebo z Kladna směrem na dálnici D6 přes Velké Přítočno na exit 12 Unhošť.

autoři: Soňa Jindrová , Von | zdroj: Český rozhlas Region
Spustit audio