Richard Müller & Fragile – Hlasy (2013)

8. září 2021

Jeden z nejosobitějších slovenských zpěváků, Richard Müller, oslavil 6. září šedesátiny. Patří do skupiny umělců, pro něž hraniční čára mezi Českem a jeho východním sousedem platí spíš jen pomyslně.

Nejen, že se narodil a nastartoval kariéru ve společném státě, ale v mnoha momentech oslovoval stejně silně publika v obou zemích. Nemluvě o tom, že mu nečiní potíže zpívat česky.

Na albu Hlasy, natočeném v roce 2013 s vokální skupinou Fragile, zůstal u své mateřštiny, přičemž zpěv je zde jediným muzikantským prostředkem vyjádření.

Ukázky z alba Hlasy si poslechněte v pořadu Kulatá muzika, který připravil Martin Schuster.

Spustit audio

Související

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.