Řezník František Kšána: Vážím 110 kilo

31. leden 2024

Hostem dada rubriky Brambora s vejcem byl tentokrát řezník František Kšána, který dokonce do studia na rozhovor plný zásadních otázek dorazil osobně. Hned zkraje se František mimo jiné svěřil s tím, že váží 110 kilogramů a vysvětlil i, jak se to vztahuje k jeho profesi.

František nám ale v rozhovoru prozradil i to, že kdyby byl uzeninou, tak by byl šťavnatou klobásou, a že nejlepší obložený chlebíček je ten s vajíčkem. Svěřil se i s názorem na znojemskou omáčku a vysvětlil, proč je podle něj jelito lepší než jitrnice. Nemohli jsme se nezeptat taky na nejhorší smrad na světě a ten podle řezníka vychází z hnijícího pórku.

Do hudebního okénka vybral Aleš písničku Maso od kapely Buty. „To jsem ještě neslyšel,“ podivoval se řezník František Kšána a Aleš byl rád, že mu tak mohl rozšířit (masové) obzory.

Jak dýchá pejsek Františka Kšány a dýchají oba podobně? Proč by se podle jeho názoru neměli lidé dívat na seriály? A který salám má podle něj největší swag? Poslechněte si celou Bramboru s vejcem a hned to zjistíte.

Spustit audio

Související

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.