Režisér Jakub Nvota: Ovlivnili mě především dva lidé. Můj otec a Milan Lasica

23. únor 2022

„Vyrůstal jsem v divadle, které jsem jako dítě chápal jako běžné normální a harmonické pracovní prostředí mých rodičů. Až potom jsem pochopil, že je to také prostředí plné konfliktů a vášní,“ říká režisér Jakub Nvota. S moderátorem Ondřejem Kepkou pak probírají osobnosti, které režiséra ovlivnili. A dostanou se až k divadlu Frýda Martina Trnavského, pro které Nvota napsal několik her. Proberou i knihu, kterou Nvota vydal společně s manželkou Terezou Kostkovou.

Klíčový pro život filmového a divadelního režiséra Juraje Nvotu byl prý jeho otec. A pak jedinečný Milan Lasica. Ve svém vyprávění o divadelních zážitcích se Nvota dostal až k divadlu Frýda Martina Trnavského, pro které napsal několik her.

S manželkou, herečkou a moderátorkou Terezou Kostkovou, teď ale Jakub Nvota napsal knihu pro děti Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama. „Rozhodně to není naučně-populární kniha. Takové věci jsem jako dítě nesnášel“, přiznává sám Nvota. Kniha se prý dívá na běžné otázky dnešního života pohledem dětských očí.

Kupujte na Radioteka.cz

autor: Ondřej Kepka
Spustit audio

Související