Raubíři, Poldinky a Taková normální rodinka. Legendární komedie v Toboganu slaví 50 let

13. březen 2021

Tobogan s Danielou Kolářovou, Lucií Vondráčkovou, Ivanou Andrlovou, želvami a Václavem Hybšem. Dnes vzpomínáme na nestárnoucí komediální seriál Taková normální rodinka. Od uvedení prvního dílu uběhlo neuvěřitelných 50 let. Moderuje Aleš Cibulka.

Že v Toboganu běhají psi, to už si posluchači zvykli. Dnes se ale po studiu procházejí dvě želvy: Poldinka a Leopold. Připomínají seriálové hrdinky z oblíbeného seriálu.

Čtěte také

Želvy patří Ivaně Andrlové. „Já jsem tady dnes jako doprovod,“ prozrazuje herečka. Želvy jsou o polovinu mladší než seriál. 

Věděli jste, že původně se nejednalo o seriál? „Natočil se první díl, ale divácký ohlas byl ohromný,“ vzpomíná v Toboganu Daniela Kolářová. 

Raubíři Hybšovi

Dojemné překvapení nastalo, když z archivu hovořila herečka Jana Štěpánková. Měla výhodu, když měla doma manžela a režiséra seriálu Jaroslava Dudka? „Když to nebylo pro mě, tak by mi to nedal,“ přiznala herečka. 

Víte, proč v Toboganu vystoupil i hudebník Václav Hybš? Raubíři jsou totiž jeho synové. „Režisér si stěžoval, že strašně zlobili,“ směje se Hybš. Nemůže chybět ani Lucie Vondráčková, která hrála v pokračování seriálu a ztvárnila dceru Dany Kolářové Aničku.  

Kolik měla mít „Rodinka“ dílů? Kam měl v seriálu odjet Eduard Cupák? Kolik je dnes Raubířům? Kdo je Chrudoš a Mahulena? 

autoři: Aleš Cibulka , mka

Související

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.