Ranní Dvojka jede opět vlakem na výlet

12. srpen 2021

Poslouchejte od pondělí 16. srpna do pátku 20. srpna 2021 mezi 6.30 a 8.30 Ranní Dvojku. Můžete s námi cestovat po moravských nádražích a vyhrát v soutěži. Těšit se můžete na zajímavé hosty i soutěž o kufr. Pusťte si Dvojku živě, pokud uslyšíte ukázku písně Kufr, zavolejte na číslo 221 552 525 a můžete vyhrát cestovní kufr.  

Ranní Dvojka se vydává vlakem na výlet a vy můžete být u toho. Naskočte s námi do vlaku a zkuste si železniční kvíz Dalibora Gondíka. 

Ranní Dvojka jede vlakem na výlet po moravských nádražích

„Nápad zrál téměř dva roky,“ shoduje se tým, který vysílání připravuje. S kým se můžete každé ráno na vlnách Dvojky setkat? 

Ranní Dvojka jede vlakem na výlet

Speciální letní vysílání od 16. do 20. srpna 2021.

Živě na Dvojce od 6:30 do 8:30. Poslouchat můžete v rádiu, na webu Dvojky nebo zdarma v aplikaci mujRozhlas na mobilu i počítači. 

16. 8. 2021 Opava východ

17. 8. 2021 Olomouc hl. n.

18. 8. 2021 Uherský Brod

19. 8. 2021 Břeclav

20. 8. 2021 Třebíč

S moderátorem a autorem všech bláznivých nápadů Daliborem Gondíkem; veselou editorkou nadšenou do možného i nemožného Reginou Květoňovou; produkční a báječnou spojkou Eliškou Švepešovou; moderátorem a skvělým parťákem Jakubem Kaločem.

Ranní Dvojka jede vlakem na výlet

Společně sepsali pět důvodů, proč vzniklo speciální letní vysílání Ranní Dvojka jede vlakem na výlet a zvou vás na výjimečnou jízdu po českých i moravských železničních trasách. 

Proč? Nápad se v hlavách ranního týmu zrodil už docela dávno. Všechno ale má svůj čas a každá kytička potřebuje vodu, výživu a občas i trošku pohnojit. To vše jsme dělali skoro dva roky a výsledek se dostavil. 

Proč vlakem? Vlak je romantika, klid, minulost, současnost, vzpomínky, zážitek, výlet, rodina, samota, setkání, povídání, tunely, mosty, lesy, města, příroda… 

Čtěte také

Proč na nádraží? Každá cesta vlakem začíná právě tam. Potkáme se, popovídáme, počkáme, dáme si kávu nebo v nádražní restauraci dobrý oběd a navštívíme i nástupiště. Samotné budovy jsou často architektonickými skvosty s nádhernými interiéry. 

Proč Ranní Dvojka? Protože vysíláme v čase, kdy je na nádraží často cvrkot, šrumec, pohyb, ruml a shon. A toho se chceme zúčastnit a toho chceme být součástí. S vámi.

Proč dva týdny? Chtěli jsme projet celé Česko. A představte si, že to naše putování má na mapě téměř tvar srdce. To srdce máme na dlani a chceme vám jej dát. V Čechách, na Moravě i ve Slezsku.

Partneři projektu Ranní Dvojka jede na výlet

České dráhy a aplikace Vlakem na výlet 

Správa železnic

Ledové čaje FRESH Teekanne

Ovesné sušenky Emco

Cestovní skořepinové kufry 4Home

Čepice Bushman

autoři: Dalibor Gondík , Regina Květoňová , Eliška Švepešová , Jakub Kaloč

Související

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.