Radoslav Nenadál: Lázňařky

22. únor 2020

Tragikomické osudy klientek nejmenovaných lázní. S Violou Zinkovou, Alenou Vránovou, Ninou Divíškovou a dalšími. Poslouchejte do soboty 29. února 2020.

V současné české próze není mnoho autorů, kteří dokážou vytvořit takové ženské postavy, jako to uměl Radoslav Nenadál. Totéž lze říct i o zpracování tématu stáří. Můžete se o tom přesvědčit v dramatizaci stejnojmenné povídky.

Účinkují: Viola Zinková, Alena Vránová, Nina Divíšková, Miriam Kantorková, Gabriela Vránová, Stanislav Šárský, Filip Blažek, Michal Zelenka, Bohumil Klepl, Jan Vágner, Miroslav Masopust a další
Dramatizace: Šárka Kosková
Dramaturgie: Jana Paterová
Režie: Otakar Kosek 
Natočeno v roce 2005.

Poslouchejte mluvené slovo a čtené pohádky na dobrou noc ještě týden po odvysílání on-line zdarma na protálu mujRozhlas. Audioknihy nejde stáhnout. Některé tituly můžete najít ke stažení na webu Radioteka.cz.

autor: Tvůrčí skupina Drama a literatura
Spustit audio

Nejnovější hry a četba

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.