Psí pohádka. Milé vyprávění z knihy pohádek Karla Čapka s Hrušínským a Cupákem

7. březen 2021

Co je největší štěstí? Není to ani krása, ani úspěch, ale schopnost mít někoho rád. Vyprávění s Eduardem Cupákem, Rudolfem Hrušínským a dalšími herci. K poslechu na týden na webu Dvojky a v aplikaci mujRozhlas. Pohádky nejen z Dvojky a Hajaju najdete v sekci Pro děti. 

Účinkují: Eduard Cupák, Miroslava Hozová, Věra Kubánková, Josef Patočka, Jana Dítětová, Rudolf Hrušínský st., Jana Andresíková, Jaroslav Konečný, Milena Steinmasslová a Stella Zázvorková
Napsal: František Pavlíček
Dramaturgie: Eva Košlerová
Zvuková spolupráce: Jiří Suchánek
Hudba: Petr Mandel
Režie: Karel Weinlich
Natočeno: 1985
Produkce: Květoslava Straková

Pohádka o dědečkovi ze mlýna, co měl kočku Mindu a cestou z hospody našel štěně. Vzal ho k sobě domů, udělal mu pelíšek, staral se o něj a učil ho štěkat. Na dědečkovo přání se malého voříška ujali koně, vychovávali ho a pomáhali mu.

Ale kočka Minda naivní štěně pořád jen poučovala. Jednou jej dokonce zapletla do krádeže jitrniček. Voříška přepadl smutek, že Minda může být tak falešná zrádkyně. Navíc se ztratil, takže jej kromě smutku obstoupil i strach. V tom na palouku uviděl tančící víly... Jak tenhle příběh malého štěněte dopadne?

Co poslouchat při běhu nebo jako kulisu v práci? Poslouchejte mluvené slovo a čtené pohádky na dobrou noc ještě týden po odvysílání on-line zdarma na portálu mujRozhlas. Audioknihy nejde stáhnout. Některé tituly můžete najít ke stažení nebo jako podcast na webu Radioteka.cz.

autor: Tvůrčí skupina Drama a literatura
Spustit audio

Související

Nejnovější hry a četba

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.