Proč mizí staré odrůdy? Odpovídá zahradník a ovocnář Josef Sus z České zemědělské univerzity v Praze
Proč má třešeň takové místo v lidových tradicích? Co určuje barvu květu ovocného stromu? Jak dlouho ovocné stromy žijí? Proč mizí staré odrůdy - třeba panenské nebo matčino jablko? Jak se experimentuje v ovocnářství? Jaký požitek je zakousnout se do čerstvě utrženého ovoce? Proč se řada studentů ani na odborné škole nenaučí očkovat ovocné stromy?
Související
-
Skladování ovoce a zeleniny
Host: Ing. Pavel Matiska, Ph.D., Katedra zahradnictví Fakulty agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů České zemědělské univerzity v Praze. Moderuje Iva Bendová.
-
Nejstarší kulturní rostlina a nejzdravější ovoce? Expedice za vínem
Jak za dávných časů probíhalo vinobraní? Jaký je rozdíl mezi českými a moravskými vinařskými podoblastmi a kolik jich je? A jak poznat víno dobré a kvalitní?
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka