Pro Jana Moláčka je hudba relax. „Je to něco jiného, než co dělám v práci“

11. prosinec 2019

Novinář a reportér, který pracoval jako stálý zpravodaj v Berlíně, Moskvě a Vídni. Nejen to je Jan Moláček, známý z televizních obrazovek.

Ve volných chvílích se věnuje hudbě. Je vynikajícím banjistou a kytaristou, který má rád bluegrass. „Rád jsem od dětství hrál na kytaru. Pak k tomu přibyly další nástroje. Pro mě je to hlavně relax, protože je to něco jiného, než to, co dělám v práci. Nikdy jsem nebyl schopen přijít z televizní střižny a pustit si film. Měl jsem dost obrazovky. Teď je něco podobného s četbou,“ usmívá se Jan Moláček.

I v Moskvě mají rádi bluegass

Banjo nepustil z ruky ani během svého pobytu v Moskvě. „Dokonce jsem tam našel lidi, kteří se taky zajímali o bluegrass, a hráli jsme spolu!“ Vlastní kapelu nemá. „Je to náročný závazek. Za druhé beru v úvahu svoje hudební kvality, ačkoli o nich mluvíš lichotivě…“, prohlásil novinář v Blízkých setkáních s Jiřím Holoubkem.

Která města má rád? Je brněnským patriotem? Jaká je práce televizního zpravodaje? Sžívaly se jeho děti složitě s cizím prostředím? Umí se v zahraničí rozhlížet jen jako turista?

Spustit audio

Související