Případ krásné běžkyně

13. květen 2019

Případ, který na konci 80. let vyděsil celé Blansko a okolí. Na lesní cestě byla nalezena zastřelená rekreační běžkyně – a maskovaným vrahem byl postřelen i jediný svědek, který přepadené přispěchal na pomoc. A po nečekaném rozluštění případu se počet zločinů ještě zvýšil...

O tom všem si v současnosti vypráví jiná mladá běžkyně s pamětnicí případu, která vše pozorovala z mnohem větší blízkosti, než dosud komukoliv prozradila. A právě dialogy obou žen o osobní odvaze a osobním selhání jsou druhou dějovou linií, jež posouvá dávný případ k obecnějším, tedy nadčasovým úvahám.

Pětidílnou sérii Případ krásné běžkyně na základě skutečných událostí napsal Ludvík Němec, v brněnském studiu ji natočil režisér Radim Nejedlý s herečkami Věrou Zástěrovou a Simonou Rejdovou. Jména aktérů jsou smyšlená.

Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.