Při kolizi sanitky s osobním vozem se zranili dva chodci

21. leden 2012
Zprávy , Zprávy

AKTUALIZOVÁNO 12:14 - Sanitka havířovské záchranky havarovala při jízdě k pacientovi. Při nehodě došlo ke zranění dvou osob. První pomoc jim poskytla právě posádka havarované sanitky.

Havířovští záchranáři vyjížděli v pátek před jedenáctou hodinou na pomoc pacientovi s vážnými zdravotními obtížemi. Během jízdy mělo vozidlo zapnuta majáky a výstražná znamení.

„Při průjezdu křižovatkou na Dělnické ulici došlo ke kolizi sanitního vozu s osobním automobilem. Následkem střetu bylo zranění dvou chodců, kteří se nacházeli v blízkosti,“ řekl mluvčí krajských záchranářů Lukáš Humpl.

První odbornou pomoc poskytli pacientům záchranáři z havarované sanitky a na místo události byly vyslány další dvě posádky záchranné služby.

„Osmašedesátiletý muž utrpěl středně těžké poranění hlavy. O tři roky mladší muž byl zraněn vážně, a to v oblasti hrudníku a hlavy, dodal Humpl s tím, že oba zraněné sanitky odvezly do havířovské nemocnice.

Případem se zabývá policie

Kdo zavinil nehodu sanitky v Havířově, zjišťují kriminalisté. Záchranáři s puštěnými majáky vjeli do křižovatky na červenou a došlo ke střetu s jiným vozem, upřesnil mluvčí karvinské policie Jaroslav Kus. Náraz odhodil vůz na chodník, kde najel do lidí. Policisté vyšetřují případ jako ublížení na zdraví z nedbalosti.

„Prozatím jsme na samém začátku prověřování. Budou vypracovány znalecké posudky z oboru dopravy, budou vyslýcháni svědci a účastníci nehody. Podle shromážděných důkazů se bude zjišťovat míra zavinění konkrétní osoby. To znamená, že v současné době nebyl z daného skutku nikdo obviněn,“ poznamenal policejní mluvčí.

Dodal, že v případě zjištění zavinění u konkrétní osoby hrozí viníkovi trest odnětí svobody až na čtyři roky.

autoři: tif , Michal Schoffer
Spustit audio