Překonejte kulturní rozdíly odhalením kouzla i záludností vietnamské kuchyně. Mistrovský kurz Minh Luongové
Drobné nákupy ve večerkách provozovanými Vietnamci se pro většinu Čechů staly každodenní záležitostí. Málokomu se ovšem podařilo „své“ Vietnamce skutečně poznat. Minh Luongová, typické banánové dítě a průvodkyně po pražské tržnici Sapa, ve svém Mistrovském kurzu poukáže na největší rozdíly mezi Čechy a Vietnamci, například v jídle nebo v pravidlech stolování. Víte třeba, proč je neslušné hůlky zapichovat do pokrmů?
Související
-
„Je tu pořád ta otázka, kdo převezme stánek.“ Rozhovor o Vietnamcích v ČR s blogerkou Do Thu Trang
První blogy podepisovala jako Trangoslava DoThuová. Do svých 21 let si taky nechala říkat Lenka. To se změnilo. Letos za svůj blog Asi jatka dostala Novinářskou křepelku.
-
Duong Nguyen Jirásková: Styděla jsem se, že se nedomluvím s vlastní rodinou
První generace Vietnamců do Česka přicestovala většinou s úmyslem vystudovat, něco si vydělat a vrátit se zpět do Vietnamu. „Opustili zemi, ale neopustili ji ideologicky.“
-
Lau po Česku
Vietnamci. Bereme je jako součást české společnosti, ale vlastně toho o nich moc nevíme. Nahlédněte prostřednictvím dokument Radima Nejedlého do života pana Su a je...
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka
Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.