Před sto lety se poprvé ozval hlas „Vrabčáka“. Poslechněte si speciální vysílání z audioarchivu

19. prosinec 2015

V sobotu 19. prosince 2015 si Český rozhlas Dvojka připomněl výročí slavné francouzské šansoniérky celodenním cyklem Den s francouzským šansonem.

„Bylo to příjemné a přitom nenásilné připomenutí nezapomenutelné šansoniérky. Vysíláním prostupovalo už od půlnoci, celý den, v různých podobách až do další půlnoci. Já osobně jsem si vysílání Dvojky v předposlední prosincovou sobotu velmi užil,“ vzkazuje šéfredaktor Miroslav Dittrich.

Melodie Edith Piaf, které zazněly hned po půlnoci v pořadu Noční proud, bohužel nearchivujeme. Ke stejné hudbě se ale v 9 hodin vrátili i průvodci pořadu Klub Evergreen Jan Smigmator a Dasha. Tento záznam vám už nabídnout můžeme.

Do pořadu Nezatloukat krátce po 10:00 si Hana Švejnohová pozvala Světlanu Nálepkovou, herečku a zpěvačku, jejíž tvorbu výrazně Edith Piaf ovlivnila. A ještě dopoledne v 11:00 v Toboganu Aleše Cibulky na Piaf „zavzpomínali“ Radka Fišarová, Zora Jandová, Libuše Švormová, Marta Balejová a Jiří Žák. Záznamy obou pořadů najdete níže.

Odpoledne vám střípky ze života Edith Piaf přineslo i Studio Retro po 20:00. A Den s francouzským šansonem zakončilo Noční Mikrofórum ve 22:30 se slovenskou zpěvačkou Zdenkou Trvalcovou. Oba záznamy opět najdete zde.

autor: Jakub Hritz
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.