Před potopou. Komisařka Výrová na stopě případu dávné dopravní nehody

Komisařka Marie Výrová po odchodu od policie přednáší kriminologii na olomoucké univerzitě. Na popud své studentky Lucie se vrátí k devatenáct let staré dopravní nehodě, která možná nehodou nebyla. Zájem o dávno uzavřený případ spustí sled dramatických událostí, při nichž jde jí i Lucii o život. Z knihy povídek Nejhorší obavy Michala Sýkory pro rozhlas připravila Marina Feltlová. Poslouchejte online po dobu jednoho měsíce po odvysílání. 

Účinkuje: Jan Vondráček
Napsal: Michal Sýkora
Dramaturgie: Marina Feltlová
Hudba: Stanislav Abrahám
Režie: Vlado Rusko
Premiéra: 25. 1. 2021

Kromě televizních adaptací se romány Michala Sýkory dočkaly i rozhlasové audioverze. V uplynulých pěti letech se vysílala četba na pokračování z románů Modré stíny, Případ pro exorcistu, Ještě není konec a Pět mrtvých psů. Nyní se budeme moci zaposlouchat do četby z posledního Sýkorova díla Nejhorší obavy.

Jak dobře znáte komisařku Výrovou? Otestujte své znalosti

Dvojka uvede tři případy pro komisařku Výrovou

Autor zpracoval tři kratší příběhy, v nichž Marie Výrová figuruje už jako starší dáma, která opustila řady policie a nyní přednáší kriminologii na olomoucké univerzitě.

Čtěte také

V prvním příběhu pod názvem Před potopou, který stanice Dvojka vysílá od 25. do 31. ledna, se Velká Sova na popud své studentky Lucie vrátí k devatenáct let staré dopravní nehodě, která možná nehodou nebyla. Zájem o dávno uzavřený případ spustí sled dramatických událostí, při nichž jde jí i Lucii o život. 

A komisařka Výrová se na Dvojce objeví ještě dvakrát. V kratičkém příběhu Životní dílo akademika Plíška budeme pátrat po pachateli vraždy, k níž došlo na akademické půdě.

Ve třetí časti Nejhorší obavy, jež dala název celé knize, se původně plánovaná dovolená Marie Výrové na Jesenicku změní v pátrání po vrahovi podnikatele a po dvou unesených dětech. Druhý a třetí krimi případ uslyšíte na Dvojce v roce 2021.  

Co poslouchat při běhu nebo jako kulisu v práci? Poslouchejte živě ve vysílání Českého rozhlasu Dvojky anebo ještě týden po odvysílání zdarma na jejím webu. Stránka Hry a četba nabízí mluvené slovo zdarma on-line ještě týden po odvysílání. Některé tituly můžete najít ke stažení na webu Radioteka.cz. Další audioknihy zdarma najdete na portálu mujRozhlas.

autoři: Tvůrčí skupina Drama a literatura , Marina Feltlová
Spustit audio

Související