Pravidla hlasování o pořadí písní v hitparádě Českého rozhlasu Dvojka Česká dvanáctka

Základní ustanovení 

Pořadateli hlasování jsou Český rozhlas, zřízen z. č. 484/1991 Sb., o Českém rozhlasu, se sídlem Vinohradská 12 Praha 2 120 99, IČ: 45245053 (dále jen jako „Pořadatel“ nebo „ČRo“) a Advanced Telecom Services, s.r.o., se sídlem Kubánské náměstí 1391/11, 101 00 Praha 10, IČ: 27635007 (dále jen jako „Spolupořadatel“). 

Termín trvání hlasování: od 4. června 2017 po dobu vysílání hitparády Českého rozhlasu Dvojka Česká dvanáctka (dále jen hitparáda). 

Hlasování se může zúčastnit každá fyzická osoba starší 18 let. 

Zaslané SMS rozhodují o pořadí dvanácti skladeb, které byly uvedeny ve vydání hitparády pro daný kalendářní týden s tím, že hlasy poslané během premiérového vysílání mají dvojnásobnou hodnotu. Tři skladby s nejnižším počtem hlasů jsou v následujícím vydání hitparády nahrazeny třemi novými skladbami, a doplní tak celkový počet skladeb na počet 12. Takto se postupuje ve všech následujících vydáních hitparády. Do dalšího ročníku postupují skladby, které nejsou vánoční a zároveň nezískaly žádné ocenění v roce 2019.

Účast v hlasování 

Posluchači se do hlasování zapojí zasláním SMS. SMS mohou zasílat od premiéry vysílání hitparády daného kalendářního týdne, v neděli v 16:04, do středy 24:00 následujícího kalendářního týdne. Za hlas zaslaný během vysílání tohoto pořadu, tj. mezi 16:04–17:00 (Dvojka) a mezi 20:04–21:00 (regionální stanice), se započítává dvojnásobek bodů.

SMS ve tvaru: HIT (mezera) 1 až 12, odešlou na číslo 900 11 03. Cena jedné SMS je 3 Kč. Službu poskytuje Spolupořadatel. 

Vyhlášení výsledků hlasování 

Výsledky hlasování budou zveřejněny ve vydání navazujícího dílu hitparády, dle kalendářních týdnů a na základě stejných pravidel pak i na webu dvojka.rozhlas.cz

Prohlášení Pořadatele 

Účastí v hlasování hlasující bez výhrad přijímá tato pravidla a zavazuje se je dodržovat. 

Pořadatel si vyhrazuje právo kdykoliv v průběhu hlasování změnit pravidla, hlasování přerušit, prodloužit, případně bez náhrady zrušit. 

Plné znění pravidel je k dispozici na internetové adrese dvanactka.rozhlas.cz.  

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.