„Práce na zahradě je radost, která nikdy nekončí,“ říká Olga Humlová. Zahradu u vily Rudolfa v Černošicích obdivovaly desítky návštěvníků

6. červen 2020

Jedenáctý ročník Víkendu otevřených zahrad přilákal na sedm míst v Praze a pětadvacet po celých středních Čechách stovky lidí. Velký zájem byl i o prohlídku rozsáhlé zahrady u vily Rudolfa v Černošicích u Prahy.

Do akce Víkend otevřených zahrad se zapojila vila Rudolfa v Černošicích letos už podruhé. U vily je skoro 10ti hektarová zahrada, na které jsou nejen zeleninové záhonky a ovocný sad, ale i oranžérie, stovky druhů růží, obří buxusy v různých tvarech a spousta dalších neobvyklých rostlin.

„Práce na zahradě je radost, která nikdy nekončí. Začali jsme na ní pracovat krátce poté, co jsme se sem nastěhovali v roce 2008 a ještě stále na ní pracujeme a dotváříme jí,“ svěřila se majitelka zahrady Olga Humlová poté, co odpovídala na zvídavé otázky návštěvníků z řad laiků i odborníků.

Jak dodala, její partner je Angličan a akci Víkend otevřených zahrad už z Anglie znal, proto se do ní společně zapojili i v Česku. „V Anglii to má ale i charitativní rozměr. Vybírá se na ní vstupné a výtěžek je určený na fond pro handicapované a penzionované zahradníky,“ prozradila Olga Humlová.   

autor: Soňa Jindrová | zdroj: Český rozhlas Region
Spustit audio