Poslechovost stanic Českého rozhlasu je na vzestupu

15. květen 2024

Aktuální výsledky národního výzkumu poslechovosti rádií v České republice Radio projekt za 4. kvartál 2023 a 1. kvartál 2024 přinesly pozitivní změny pro Český rozhlas. Pozice ČRo se blíží k úrovni loňského 1. pololetí s aktuálním podílem na trhu 26,8 %. Radiožurnál nadále udržuje klíčovou pozici nejposlouchanějšího rádia v ČR s 763 tisíci denních posluchačů a v průměrném týdnu s 1 milion 491 tisíci posluchačů. Pozitivní posun zaznamenaly i ostatní celoplošné stanice ČRo.

„Vnímám jako pozitivní signál, že se nám podařilo znovu nastartovat růstový trend. Oceňuji i další posílení zájmu o naše regionální stanice. Je to důkaz o nezastupitelné roli regionálního vysílání v širokém portfoliu stanic Českého rozhlasu. Těší mě, že i přes evidentní únavu veřejnosti z negativních zpravodajských informací se výsledky obou našich zpravodajských stanic zlepšily a Radiožurnál si udržel důležitou pozici nejposlouchanějšího rádia v ČR.“ uvedl generální ředitel Českého rozhlasu René Zavoral.

Poslechovost regionálních stanic se zvýšila na 444 tisíc denně (+30 tisíc) a 761 tisíc týdně (+ 19 tisíc), což představuje v souhrnu druhý nejlepší výsledek od roku 2017. Na zvýšení poslechovosti se podílely zejména stanice ČRo Brno a ČRo Hradec Králové.

ČRo Dvojka se přehoupla v denním poslechu přes 300 tisíc (309 tisíc) a ČRo Vltava přes 60 tisíc. Publicistická stanice mluveného slova ČRo Plus posílila na 135 tisíc posluchačů denně.

Spustit audio