Pondělní rozhovor nabídl portrét muže širokého záběru

6. srpen 2012

Po 11:00 hodině totiž byl hostem Daniely Brůhové a Dvojky lékař Miloš Táborský.

Je kardiologem, který pracuje doslova v srdci Hané, v Olomouci, zkušenosti sbíral i v zahraničí. Intenzivně se zajímá se o moderní českou architekturu, je vášnivým automobilistou a miluje dobré jídlo, ke kterému rád připíjí dobré víno. Jak právě víno ovlivňuje civilizační choroby, jako je např. fibrilace síní, to se dozvíme v rozhovoru s Danielou Brůhovou.

Doc. MUDr. Miloš Táborský, Ph.D., FESC, MBA
Narozen v roce 1962, 25 let medicínské praxe.
Věnuji se kardiologii, zejména problematice poruch srdečního rytmu.
V současné době pracuji jako přednosta I. interní kardiologické kliniky Fakultní nemocnice a Univerzity Palackého v Olomouci.
Kromě medicíny se aktivně zajímám o architekturu, zejména moderní českou z období 20-30tých let.
Jsem vášnivý automobilista se zájmem o sportovní vozy, aktivním zájmem o moderní gastronomii, víno a zdravý životní styl.
Mám 3letého výmarského ohaře Arga.

Kardiolog Miloš Táborský s Honzou Rosákem

V prázdninovém magazínu nás toho ale od rána čekalo mnohem více. Pravidelná soutěž začala hned po 9:00 hodině. I v srpnu jsme vysílali dopolední, krátkou prázdninovou četbu na pokračování, vždy od pondělí do pátku od 9:30 hodiny.

Od 6. do 10. srpna připomeneme dávno odvátou vůni pravého českého bijáku. Listovat budeme knihou Pavla Taussiga „Český biják“.
S nadhledem historika a zručností novináře otevírá čtenářům dosud neznámé souvislosti dnes už kultovních snímků, jakými jsou Ostře sledované vlaky, Markéta Lazarová, Nebeští jezdci, Vyšší princip a Všichni dobří rodáci.

Po 10:00 nás čekala poradna. Na olympijský svět jsme se podívali očima Jiřího Hoška a čekal nás i Styl s Alenou Kumstýřovou.

Pozn. internetové redakce:
Audiozáznam této četby najdete, do hodiny po odvysílání, na našem webu. Pozor! Pouze ve streamu a pouze po dobu jednoho týdne!

autor: Daniela Brůhová
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.