Polévka z jarních cibulek s kuřecím a kopřivou
Dodejte svým polévkám šťávu!
Ingredience:
300 g kuřecích prsíček
2 hrsti kopřiv
8 ks jarní cibulky
50 g másla
250 g sladké smetany
1/2 l zeleninového vývaru
sůl
pepř mletý
1 lžíce citronové šťávy
Příprava:
1. Listy kopřivy dobře opláchnete a spaříte horkou vodou. Pak je nasekáte.
2. V kastrolu rozehřejete máslo, na něm dáte zesklovatět na jemná kolečka nasekané cibulky (jednu nechte na ozdobu) a přidáte na malé kostičky nakrájená kuřecí prsa. K nim přihodíte sekanou kopřivu.
3. Restujete 7minut. Pak přilejete zeleninový vývar a vaříte 10–15 minut.
4. Nakonec přidáte smetanu, sůl, pepř a citronovou šťávu a ještě 3 minuty povaříte.
5. Před podáváním ozdobíte polévku zbylou nakrájenou cibulkou. Polévka je chutná i za studena.
Pošlete nám svoje recepty na e-mailovou adresu rano@rozhlas.cz. Vybrané recepty odvysíláme vždy v pátek po 5:00.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.