Pohádky rýžových polí

21. červen 2020

Skřítek Hajaja vypráví lidové pohádky z Vietnamu. Stejně jako u nás musí i jejich hrdinové překonávat různé útrapy, zlá kouzla a nástrahy, aby našli své štěstí a lásku. 

Čte: Pavel Pavlovský
Připravil: Dominik Mačas
Dramaturgie: Zuzana Vojtíšková
Překlad: Iva Klinderová a Odolen Klindera
Režie: Jakub Doubrava
Natočeno: 2019

Čtyři chlapíci

Hrdina první pohádky se jmenuje Hládek a trochu připomíná našeho Otesánka. Na rozdíl od něj ho ale čeká daleká cesta, aby pomohl svým chudým rodičům.

O dvanácti sluncích

Hrdina druhé pohádky Tuan žije v zemi sužované dvanácti slunci. Aby zachránil zemi před žárem, čeká ho moc náročný úkol.

O rybce víle

Třetí, zamilovaná pohádka vypráví o mladém rybáři Lamovi,který se zamiluje do dcery krále vodní říše.

Bábibum

Víte, co je to Bábibum? Že ne? No, to se ani nedivím... U nás se toho o něm moc neví. Poslechněte si ale čtvrtou pohádku a hned vám bude všechno jasné.

Opice

Kouzelný pramen pomůže chudé dívce s dobrým srdcem ke štěstí. Jak to ale dopadne, když se k němu vydá i lakomý boháč se svou stejně lakotnou ženou?

Orchidej

Šestá pohádka vypráví o krásné dívce jménem Hoa-Lan a síle skutečné lásky.

Stříbrná řeka

Poslední pohádka je příběhem o lásce pastýře a tkadleny vepsaným do hvězdné oblohy.

Poslouchejte živě ve vysílání Českého rozhlasu Dvojky anebo ještě týden po odvysílání zdarma na jejím webu. Stránka Hry a četba nabízí mluvené slovo a čtené pohádky na dobrou noc zdarma on-line. Audioknihy nejde stáhnout. Některé tituly může najít ke stažení na webu Radioteka.cz.

autoři: Tvůrčí skupina Drama a literatura , Zuzana Sikačová
Spustit audio