Pohádky z fialové mlhy

2. prosinec 2018

Sedm různých pohádek, které vymyslelo sedm studentů Literární akademie Josefa Škvoreckého. 

Kdo vlastně řídí vesmír a všechno kolem nás? Možná je to tajemný čaroděj, který dohlíží jak na lidský, tak na pohádkový svět. Pokud však ve chvilce nepozornosti tyto světy omylem promíchá, mohou se začít dít skutečně nevšední věci...

Právě takový začátek si ke svým příběhům vymysleli v roce 2014 studenti Literární akademie, kteří ve spolupráci s dramaturgyní Hajaji Zuzanou Vojtíškovou připravili seriál Pohádky z fialové mlhy. Každý student pak napsal příběh, který se zrodil v jeho fantazii. Proto jsou tyto pohádky různorodé, i když vycházejí ze stejné kouzelné situace.

Web Hry a četba nabízí mluvené slovo a čtené pohádky na dobrou noc zdarma on-line (ještě týden po odvysílání). Audioknihy nejde stáhnout.

Čte: Richard Fiala

Režie: Martina Schlegelová

Natočeno v roce 2014.

Spustit audio

Nejnovější hry a četba

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.