Pohádka tulácká. Kdo je člověk spravedlivý? Odpoví příběh Karla Čapka s Ivou Janžurovou

16. květen 2021

Bude tulák František Král osvobozen z vězení a dočká se Amálka toho, koho si zamilovala? Příběh s Ivou Janžurovou, Luďkem Munzarem, Rudolfem Hrušínským a dalšími  herci.

Účinkují: Luděk Munzar, Iva Janžurová, Rudolf Hrušínský nejst., Ilja Prachař, Bohuslav Čáp a Jana Andresíková
Napsal: František Pavlíček
Dramaturgie: Eva Košlerová
Zvuk: Jiří Suchánek
Zvukové efekty: Miroslav Kokeš
Hudba: Vadim Petrov
Režie: Jan Berger
Natočeno: 1983

Když tuláka Františka Krále pustí policejní rada z vězení, kam byl vsazen za potulku, snaží se ho služebná děvečka Amálka nalákat, aby s ní, v jejím domě, začal nový život. Tuláka však víc láká volnost a svoboda, takže odmítne. Hned za prvním rohem ale potká zvláštního člověka, kterému uletí klobouk.

Pán ho chce chytit a požádá Františka, aby mu pohlídal kufr. František hlídá pečlivě, ale právě tím se stane podezřelý - policejní rada ho znovu odvede na strážnici. Když se ještě ke všemu ukáže, že kufr je plný peněz, je policejním orgánům jasné, oč tu šlo: Františka Krále hned odsoudí za loupežný mord. A na to je provaz! V poslední chvíli před vykonáním rozsudku se naštěstí vrátí pán s kloboukem a začnou se ukazovat pozoruhodné věci. Bude František Král osvobozen a dočká se Amálka toho, koho si zamilovala?

Co poslouchat při běhu nebo jako kulisu v práci? Poslouchejte mluvené slovo a čtené pohádky na dobrou noc ještě týden po odvysílání on-line zdarma na portálu mujRozhlas. Audioknihy nejde stáhnout. Některé tituly můžete najít ke stažení nebo jako podcast na webu Radioteka.cz.

autor: Tvůrčí skupina Drama a literatura
Spustit audio